En badeguide for Sankt Bernhardshunder

Start med er å vaske hunden med Deep Cleansing Shampoo With Seaweed & Green Tea. Blandingsforhold: 1/10-1/3 alt etter hvor skitten hunden er og jobb det godt inn i pelsen før du skyller godt ut. 

Sankt Bernhardshund Langhåret
Fjellbamsen’sTir N’a Noir «Charmy»
Eier: Linda Ø. Nordvik
Letohallen 29.12.16
Kan skryte av å ha blitt BIR fra juniorklassen.
Gratulerer så mye, Linda, og lykke til i 2017

Deretter bruker du  Herbal Whtening Shampoo med Ginseng over hele hunden. Denne blandes også ut 1/10 – 1/3, her velger du også blandingsforhold etter hvor skitten hunden din er. Jobb bra med pelsen fra huden og helt ut til tuppene mens den så den får tid til å virke og  skyll godt ut igjen.

Er hunden i litt dårlig pels kondisjon og trenger litt ekstra volum avslutter du med  Natural Body Building Shampoo with Wheatgerm. Denne tar du kun på steder i pelsen der du ønsker mer fylde og volum. Skyll deretter ut.

Dersom du ikke skal bade til utstilling, avslutter du med Natural Silk Protein condition. Masser godt inn og skyll ut. 

 I ansiktet er det ofte litt folder og ikke alle hunder liker å bli badet der, så her bruker du ansikt shampooen Let’s Face It. Du pumper ut så du får en liten tennisball med skum i hendene som du fordeler jevnt i ansiktet og ører. Masserer det lett inn før du tar et håndkle og tørker over. Dette skal ikke skylles ut. 

 Så er det føning som står på agendaen.Dersom hunden din ikke er i full pels finnes et flott produkt som kan skape en illusjon av mer pels når du bader til utstillinger for eksempel. Da tar du 1-2 ss volumising cream og blander med 1 kopp varmt vann på en sprayflaske og  rister godt så det blander seg. Deretter sprayer du dette inn i pelsen fra roten og opp og føner det tørt. Kan også sprayes inn i tørr pels, og da børster du det inn i pelsen «mot» den veien pelsen vokser. Her er det bare å prøve seg frem hvor mye du spray du trenger før du har fått den volumen du ønsker. Dette vil varierer fra hund til hund og fra pels til pels, ingen pels er lik.

 Dersom du i tillegg til Volumicing Cremen ønsker mer «hold» i pelsen, børster eller blåser du inn Puffy Dog. Påfør skummet i pelsen og blås tørr, eller børst opp og la det tørke. Det er svært mange raser som kan få utrolig nytte av dette verktøyet. Ser du etter ett produkt for å legge til volum og fasthet? Dette er produktet for deg! Fantastisk for å skape volum og styrke til pelsen og passer til så mange raser!

 Vi anbefaler at du kurer pelsen jevnlig med Coat Rescue  og behandler pelsen innimellom med Reviva Coat. Dette er gode produkter som hjelper tørr, sliten og livløs pels til å få glans igjen ved å tilføre fuktighet

 Coat Rescue kan hunden event. også gå med i pelsen frem til neste bad om de ikke skal på utstilling. Jo lengre den får sitte i, jo mer jobber den med pelsen. Uansett BØR den sitte i i minst 3 minutter mens du masserer den inn i pelsen. Merker du at den trekker veldig fort inn enkelte steder, tar du i mer.

 Reviva coat kan brukes i både våt og tørr pels og skal ikke skylles ut. Et utmerket «leave in» produkt designet for å fukte alle typer pelser uten å gjøre dem fettete eller oljete. Denne utrolige formularen får virkelig fram gode resultater! Brilliant for å stelle pels der du ikke kan bruke en vanlig balsam, f.eks i en pels som blir tung av vanlig balsam. Utrolig bra for å løse floker og knuter i myke pelser.Vi anbefaler skum på størrelse med en golfball til en kopp varmt vann i en plush puppy sprayflaske. Rist godt og spray i hele pelsen. Kan bli brukt som en stelle/floke spray. Bland og bruk som nevnt over.

For en vanlig fukting av pelsen og rehydrering, rist boksen godt, og legg en skum på størrelse med en golfball i håndflaten. Spre ut i pelsen. Grei, kam og stell som vanlig. Ikke skyll ut.

 I tillegg vil jeg sterkt anbefale den unike flerbruksprayen OMG. Den fjerner skitt, er vannløselig, super å bruke for å gre ut floker, brukes som en pels impregnering osv. Denne MÅ bare prøves! Kan også brukes som en tørrshampoo om du ikke vil bade hele hunden. Spray inn OMG på ønsket område. Skal ikke skylles ut. Kan også brukes til å «piffe» pelsen opp igjen fra den ene utstillings dagen til den andre.

 Vi har også Cover Up cremen som dekker over røde misfarginger. 

 En siste finish før du skal inn i ringen på utstilling og som kan være den vinnende fordelen er Shine & Comb. Denne sprayen gjør pelsen blank og skinnende. 

Helt til slutt kan man event. ha på litt Pixie Dust i pelsen, dette er et ultra fint pulver som får pelsen til å glitre og gir den «vinnende forskjellen». 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *