Hemmelighetene bak en fantastisk pels

Hvordan får jeg en «fantastisk» flott pels, er det vanligste spørsmålet vi stadig blir spurt om. For dette er svaret enkelt, så enkelt at det ser ut til å være glemt av mange.

Bad og tørk din hund ukentlig, ikke bare foran et show. Grunnen er at du trenger å fukte og ta vare på pelsen for at det skal se ultimat ut. Hundens pels er et resultat av den kjærlighet og omsorg som du gir den. Ved bading og tørking ukentlig får du pelsen i god condition.

Ved bading mener vi selvfølgelig å bruke gode produkter, ikke billige produkter som veldig ofte er full i silikon. Og husk: det tar tid å reparere skaden av billige kjemikalier etc. Med å «blåse» tørr mener jeg for dobbelt pelset (feks.Japansk Spisshund) og smooth pels ( feks. Shelti) at det er best å bruke en kraftig blåser. For deg med langhårs raser holder det med en litt mindre føner..

Mange raser har det vi beskriver som en dobbel pels. Dette betyr en lengre ytterpels og en tettere underull. Bading og tørking ukentlig gjør det mulig å «børste» av en mindre mengde pels om gangen og den pelsen som er tapt, blir raskt erstattet. Dette bidrar til å hindre de store røyte periodene hvor hundene blir helt avrøytet. Hvor mange av oss har ikke vært i den situasjonen der man ikke kan «stille ut hundene våre i perioder i løpet av et år på grunn av dette? Bading og føning. Bading gir en ren og godt hydrert pels og kraftig tørking åpner for pels som «bare» henger på å bli blåst bort. Ingen hund kan miste ny og frisk pels.

Dog-Grooming-in-Manchester

Dette gjelder også korthårs raser. Det er akkurat det samme pels tapet på en korthårs hund, som en stor dobbel pelset rase. Forskjellen er at i stedet for å se mindre pels på hunden, får du i stedet glatte eller skallete partier. Dette er ikke veldig attraktivt. Det samme som når hunden ikke bades jevnlig, for så å bli badet, opplever noen plutselig at hunden begynner å flasse. Det er ikke sjampoen det nødvendigvis er noe galt med, det er døde hudceller som har vært der hele tiden, men nå etter badet har blitt åpenbart for øyet. Folk ler når man sier at de bør føne kort hårete raser, men i likhet med sine lenger pelsede venner hjelper det å føne og rotere pelsen så et nytt kort og friskt lag vokser gjennom. Vi har alle sett hvordan tørr og død pels bare «henger» der uten glans. Ved regelmessig bad og føning forhindrer dere dette.

Lange pelser er det samme. Regelmessig bading er nøkkelen til å holde pelsen i topp stand. Skitne pelser blir sprø og knekker lett. Hos hannhunder og tisper blir tisse områdene ekstra tørr og pelsen ofte ødelagt. Å passe på pelsen er en enkel og lett ting hvis gjøres regelmessig. Det blir mye arbeid når de har stått for lenge og skaden forårsaker floker og knusktørr pels. Dette er den viktigste årsaken til pels tap.

Jeg har hatt 3 gylne regler som jeg har levd med i mange år.

  1. Hvis det er behov for å børste, trenger den å bade

  2. Det er bedre å forebygge enn å reparere

  3. En vinnende pelsen er gjort i løpet av ukene, ikke i helgen

Disse reglene høres enkelt, men utrolig nok er oversett av så mange. Gjør det som er best for deg og hunden din. Tilbringe litt ekstra tid på å ta vare på det du har i stedet for å drømme om hva du ønsker.

Plush Puppy er designet med stor tanke. Omsorg for de små tingene som gjør en så stor og langsiktig forskjell på resultatene. Produkter basert på en ansvarlig måte og fornybar kilde med naturlige ingredienser som er valgt for sine resultater, beslutninger basert på kvalitet og ytelse. Mange tiår med kunnskap og utnyttet de beste hodene i bransjen og hva teknologien har å tilby har produsert produkter som FUNGERER. Ikke produkter som virker en gang eller to , men produkter som du kan være trygg på at ALLTID vil fungere og levere de resultatene du ønsker og trenger.

Old-English-ring-lineup

Produkt spekteret er stort. Hvis du noen gang er i tvil, spør oss! Vi kan gi deg forslag til hva vi tror må til for at du skal oppnå de resultatene du ønsker. Vi kan imidlertid bare foreslår,det er din innsats som bestemmer hvor bra resultat du får. Mange av produktene er designet for å gjøre det enklere og raskere. Gjør dette arbeidet og resultatene vil følge.

Vi er her for å gi deg produkter slik at dine hunder har muligheten til å ha den pelsen de skal ha.

med vennlig hilsen,

oss i Plush Puppy Norge

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *