Julia Sofie om Crufts 2017 og Plush Puppy

Plush Puppy Norge sponser Norgesmester i juniorhandling 2016 til verdens største hundeutstilling og her forteller hun med egne ord hvordan Plush Puppy påvirker hverdagen hennes.

Julia sofie sørum Bjørklund – Plush puppy

Mitt navn er Julia Sofie Sørum Bjørklund og jeg er 16 år. Jeg er bosatt i Tromsø og bor i leilighet med mine egne hunder, en samojedtispe og en basenjitispe, i tillegg til familiens 4 andre samojeder. Min største hobby er sporten juniorhandling som er en konkurransegren innen hundeutstilling. Der konkurrerer ungdom mellom 10 og 18 år om å vise frem en hund sin beste side. En del av konkurransen er blant annet helhetsinntrykk. Her kommer da pelsstell inn. Selv om ikke bedømmelsen skal vektlegges på hvordan en hund er stelt, vil selvsagt en hund med godt stelt pels virke mer inn på et helhetsinntrykk enn en hund med flokete pels. Hundene våre stilles også i vanlig eksteriørbedømming, og det er her PLUSH PUPPY kommer inn for fullt. Når jeg skal forberede mine hunder til utstilling er det PLUSH PUPPY sine produkter som gjelder, og her kommer min «oppskrift» på å få det beste ut av de produktene jeg bruker (her for samojed)!

  • Først børster jeg godt gjennom hunden og sørger for at det ikke er noen floker. Når dette er gjort masserer jeg inn Herbal Whitening Shampoo with Ginseng rett inn i tørr pels på plasser der det er tydelige misfarginger. Dette lar jeg sitte i pelsen i ca. 15 minutter før det er på tide med en dusj! Hvor jeg først skyller ut produktet som er i pelsen.

 

  • Steg nummer to er å massere inn Deep Cleansing Shampoo with Seaweed and Green Tea inn i pelsen. Her er jeg nøye med å holde meg til områder som lett blir skitne. F.eks. faner på bein, under magen, forbryst og poter. Denne sjampoen går dypt inn i pelsen og trekker ut skitt som kanskje ellers er vanskelig å få ut. Selv om jeg prioriterer områder som er utsatt for mye skitt, så vanner jeg ut sjampoen litt og jobber lagvis gjennom resten av pelsen. Etter dette så sørger jeg for å rense pelsen godt med lunkent vann. Dette er viktig så ikke sjampoen ligger og irriterer huden etter dusjen.

 

  • Neste steg er å vanne ut den samme sjampoen som vi brukte i steg en, og jobbe denne godt gjennom hele pelsen. Pass også på at du får dette på de områdene du jobbet sjampoen inn i tidligere, da to runder fremmer den hvite fargen på en veldig bra måte. Denne typen sjampo kalles blåsjampo og har blå pigmenter som vil få en hvit hund til å se «kaldere» ut, da vil hunden se noe hvitere ut, noe som er veldig praktisk for eiere med hvite hunder som har en tendens til å bli litt gulaktige i fargen mellom dusj. Her er det også viktig å skylle sjampoen godt ut så ikke sjampoen har mulighet til å ligge og irritere huden til hunden.

 

 

  • Siste steg som gjennomføres i dusjen er å bruke Natural Body Building Shampoo with Wheatgerm. Denne sjampoen er genial for pelshunder som samojeder, som ønskelig skal ha mye volum i pelsen. Denne masserer jeg lagvis inn i pelsen og jobber spesielt med områder som krage og hale. Etter dette er jeg nøye med å skylle ut alt av produkter som kan være igjen. Jeg skyller også ut lagvis for å være sikker på at jeg får alt ut. Jeg passer også ekstra på områder som er mer sensitive for irritasjon. Etter dette tørker jeg hunden med håndduk slik at den aller verste fukten er ute av pelsen.

 

  • 5) Når hunden er halvtørr blander ca.1 del volumising cream og 4 deler vann i en sprayflaske. Denne sprayen sprayer jeg lagvis gjennom pelsen. Jeg sprayer mot pelsens naturlige retning. Når jeg har gått gjennom hele pelsen masserer jeg pelsen nøye. Etter dette finner jeg fram en hundeføner og blåser hunden tørr. Jeg passer godt på områder som mellom tærne, hunder halen og rundt ørene. Deretter børster jeg hunden og børster mot pelsen sin naturlige retning for å få frem volum. Om det er noen steder som ikke har tatt til seg volumsprayen bruker jeg konsentrert volum krem på de områdene og maserer en liten dose inn i pelsen.

 

Julia Sofie Sørum Bjørklund – Crufts 2017

I 2016 vant jeg norgesmesterskapet i juniorhandling og har derfor gleden av å representere Norge på verdensmesterskapet som arrangeres på Crufts 2017 i Birmingham. I forkant av dette har jeg jobbet mye med å trene forskjellige typer hunder, ettersom at jeg får en fremmed hund idet konkurransen starter.Julia sofie sørum bjørklund – Crufts 2017

Jeg og min mor reiser på Torsdag, og før den tid skal gaver til de andre deltakerne pakkes, tale skrives og rasestandarder pugges. Jeg gleder meg ufattelig mye til å reise til England og er veldig takknemlig for all støtten jeg har fått fra Plush Puppy.

På bildet ser dere samojedhannhunden min Frodo og jeg under NM i 2016. Han sliter litt med misfarginger i pelsen, men det er blitt mye bedre etter vi begynte med Plush Puppy!

Nye oppdateringer kommer etter hvert. Stay tuned!

-Julia Sofie Sørum Bjørklund.

 

Plush Puppy Norge ønsker Julie Sofie all lykke til på Crufts 2017, og hun VET vi heier på henne! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *