Lhasa Apso

Husk at alle Plush Puppy sine produkter er eneste hundeserie som er laget av 100% naturlige, organiske materialer.  Plush Puppy er laget av og for hundeutstillere!

Lhasa apso (FCI# 227) tilhører gruppen av små tibetanske hunderaser og stammer trolig opprinnelig fra fjellene i Tibet. Den har kallenavnet ’den lille løve’ eller vakthunden. Plasser de store hundene ved porten, mens denne lille vokteren tar du med deg inn i hjemmet. Dens naturlige skepsis ovenfor fremmede i ditt hus, gjør den til en perfekt vakthund for ditt hjem, for ditt aller helligste. Som utstillingshund er den nydelig, med sin lange vakre pels og sitt bedårende åsyn.

Hemmeligheten bak en god pels er forarbeidet. Hvis du gjør en jevn og god jobb med pelsen, blir stellet på utstillings dagen en lek!

Pelsen skal være lang, tung, rett og hard, verken ullaktig eller silkeaktig. Det skal finnes passelig med underull. Pelsen skal aldri være til hinder for bevegeligheten.

Hemmeligheten bak å stelle en slik pels er å tilse at alt som brukes i pelsen går gjennom alle lag av pels og ikke bare på det ytterste laget. Dette er svært nøye ettersom våre produkter aktivt fremmer, tilfører fuktighet og styrker, så det må få arbeide med hele pelsen og huden.

Avhengig av hvilken farge din hund har i pelsen eller hva ditt ønske er med pelsen, velger vi da sjampo. Bra til hvit, grå eller svart er Plush Puppy Herbal Whitening Shampoo med Ginseng fortynnet MINST 5:1 (5 deler vann, 1 del sjampo) – denne sjampo tar vekk uønskete toner i alle pelsfarger uten å bleke. Selv pelser som er uttørket eller matte nyter behandlingen av denne sjampoen. Alternativt kan du brukePlush Puppy Natural Conditioning Shampoo with Evening Primrose som gir fin glans, men uten å ta vekk teksturen. Brukes også fortynnet 5:1 eller mer.

Alt må fortynnes – Lhasaens pels er tykk og denne teknikken forsikrer en jevn fordeling uten å etterlate såpe og skumme for mye. For mye skumming gjør at pelsen blir statisk. Om det ikke er en hund med for mye pels kan du bruke Plush Puppy Natural Body Building Shampoo with Wheatgerm – dette gir bedre struktur og mer volum til pelsen og utblandes 5:1 (vann/sjampo). Om du er fornøyd med pelskvaliteten og fargen foreslår jeg Plush Puppy Natural All Purpose Shampoo with Hennaa, utblandet 5:1 og skylles ut godt.

Har du en helsvart hund og vil få dypere tone i det svarte, så bruk Plush Puppy Black Opal Shampoo, utblandet 3:1 – denne sjampoen er best brukt som tillegg til en av de andre sjampoene da denne egentlig ikke rengjør like effektivt uten å legge til glans og dybde – den er utviklet for svarte hunder og anbefales ikke for andre farger!

Egentlig er vår streben etter den perfekte pels vanskelig å oppnå – for på den ene siden ønsker vi å ha en fin kvalitet med ikke slikeaktig, vi vil at pelsen skal falle fritt uten å være krøllete og allikevel fremstå som fyldig. Noen vil la sine Lhasoer lufttørke, mens de fleste velger å føne og børste før utstilling, som vil gi ett penere resultat.

Du behøver å beholde ett naturlig inntrykk og presentere hunden uten at den ser for tillaget ut – selv om du vil framheve det typiske for rasen.

Det siste biten i hundebadet er hemmeligheten!

Bland 1 liter lunket vann med 1 teskje Plush Puppy Swishy Coat og 1 teskje medPlush Puppy Blow Dry Cream og rist flasken til inneholdet blir lavendelfarget uten klumper. Tilfør denne miksturen jevnt over hele hunden – SKYLL IKKE UT, ute å klemme pelsen, forsiktig med et håndkle/håndduk for og ikke skape floker, ta hunden direkte til stellebordet og føn. Dette kommer til å resultere i en pels som faller nydelig og bølger i bevegelse, men som også har bra struktur og ser naturlig ut.

For ekstra glans kan du ta noen pumpetrykk av Plush Puppy Shine and comb i den fuktige pelsen FØR du begynner å føne. Børste med en myk børste.

Opplever du at din hund trenger etterfukting, kan du blande en sprayflaske med vatten (ca 1 liter) med Plush Puppy Reviva Coat skumball på størrelse med en golfball. Denne sprayen kan du bruke daglig om du ønsker. Bra for både pels og hud.

Plush Puppy Seabreeze Oil er ett ypperlig produkt for å vedlikeholde en fin pels og forhindre slitasje mellom badene, laget av planteekstrakt.

Er pelsen din Lhasa tørr/skadet/uttørket, som forekommer hos mange uansett hvor forsiktig man er med pelsen, så bland 1 liter lunket vann med 1-2 tskjeer Plush Puppy Coat Rescue, ett 100% organisk produkt utformet spesielt for pels som trenger å repareres. Hell blandingen over hunden etter shamponering/balsamering, la det sitte i ca 10 minutter før du skyller det ut lett. La det gjerne være litt igjen i pelsen så lenge det ikke er bad før utstilling, da bør alt skylles ut.

Når du er ferdig å føne og vil få midtskillet til å ligge flott og minimere at pelsen stikker seg ut for mye, kan du ta noen pumpetrykk med Plush Puppy Protein Coat Balmsom er en krem som ikke gjør pelsen fet eller oljete – samtidig som den gir proteiner til pels og hud og hud, så hjelper den å holde pelsen i sjakk! Ett ’must’ for pelsstellet!

Andre produkter som kan være bra å ha er Plush Puppy OMG gromming spray(OMG = oh my god!) – bruk produktet og du forstår navnet! Ett sprayalternativ du kan bruke når du børster din tørre hund (prøv aldri å børste en skitten hund tørr! Bad!!) – den tar bort uønskede avleiringer og produkter. Hjelper til med tovutgreing og gir pelsen fuktighet og næring. Ett helt unikt produkt som du ikke klarer å være foruten når du først har prøvd det!

Iblandt er ulykken ute, og da kan det være bra å ha med seg Plush Puppy Wonderwash på reisen/utstillingen. Spray på ”ulykken”, urinet, flekken, smusset – børste og plutselig er er flekke OG lukten vekke! Hokus pokus!

Lykke til med utstillingen!