Tips til dere som sliter med flat, glatt, svingende eller flygende pels.

Noen av de mest stilte spørsmålene fra eiere til et stort antall raser som Yorkies og maltesisk til Am Cocker, Engelsk Cocker, springere, settere, beardies og afghanere og mange flere, er om  hvordan man kan få en «flygende» ustyrlig pels til å ligge glatt og rett.

Det er alltid gledelig å kunne tilby hjelp og engasjere seg i problemløsninger. De menneskene vi gir råd til før utstillinger, får bedre resultater.
Kunnskap er en fantastisk ting – det er forskjellen mellom en som er en ekspert og en nybegynner. Det å dele  informasjon, løfter nybegynneren til kompetanse.
Det er alltid gledelig å kunne tilby hjelp og engasjere seg i problemløsninger.
Vi har et strålende produkt, swishy Coat, som først og fremst strekker ut bølger i pelsen, hemmer statisk elektrisitet, glatter og gjør at børsten glir gjennom pelsen når du tørker. Swishy Coat gjør at pelsen faller tilbake slik den skal ligge/henge etter at den er ferdig tørket, uten å ødelegge den naturlige «flowingen» og bevegelse av pelsen når hunden beveger seg. Dvs. Når du viser hunden din i ringen, beveger pelsen seg akkurat slik den skal, for så å falle rett tilbake på plass når du stopper.
De menneskene vi gir råd til før utstillinger, får bedre resultater.
For finere  pels som feks. en Yorkie eller en malteser trenger du bare «litt» swishy Coat, og vi anbefaler en teskje til 4 liter varmt vann. Løs opp, spray i pelsen  og føn.
For pelser som Settere og Engelske Cocker, trenger du mindre vann, og du kan ha som en tommelfingerregel, en teskje til 6 kopper varmt vann. Spray inn og føn. Så dere ser, jo tykkere pels, jo mindre fortynning og større konsentrasjon er nødvendig nødvendig.
For en Afghaner  anbefaler jeg en spiseskje Swishy Coat til en kopp varmt vann. Spray inn og føn.
Unntaket fra regelen er den Amerikanske Cockeren der man vanligvis ønsker at pelsen skal henge flat også. For å få en flat glatt pels, bruk en spiseskje swishy Coat pluss 1/4 kopp Plush Puppy Silk Protein Conditioner til 4 liter / 1 gallon varmt vann, spray dette inn i pelsen og og føn.
For en afghaner som er for boofy i pelsen og du ønsker å flate, samt rette, tilsett 1 ss Plush Puppy Blow Dry Cream til en kopp varmt vann. Spray i og føn.
Både Blow Dry Cream og Silk Protein Conditioner vil mykgjøre og flate pelsen. Jeg bruker Silk Protein på Am Cocker som er mer ph balansert for denne type pels og Blow Dry Cream på Afghanerne som har en tyngre og mer intensiv pels. For dere som har raser imellom de ovennevnte  pels typer, må dere prøve dere litt frem med hvor mye dere trenger av produktene for å få resultatet slik dere ønsker.. Det er et spørsmål om å justere blanding av Swishy Coat for retting og Blow Dry Cream dersom mykgjørende og flatning er nødvendig for å forme pelsen til slik du ønsker den.
Blow Dry Cream er et fantastisk produkt for en rekke forskjellige pelser dersom du vil myke og flate den. Du kan blande en spiseskje til en kopp varmt vann i en sprayflaske og spraye direkte i pelsen som en grooming spray.
Dog-Grooming-in-Manchester
Plush Puppy også har utviklet et helt fantastisk produkt som kalles O.M.G. En revolusjonerende grooming spray som kombinerer alle aspekter av nyeste teknologi med gammeldags sunn fornuft – OG det fungerer ! Den frastøte seg skitt, Fullstendig vannløselig, bygger ikke opp pelsen, fantastisk floke løser og fjerner hårspray. Hvis du lurer på hvorfor vi kalte det O.M.G, vil du garantert forstå det når du bruker den.
Dette er den perfekte grooming spray for absolutt ALLE pels typer.
Hvor mye bør en legge ned av arbeid for å få en super pels foran en utstilling? Er det viktig å presentere en hund i perfekt stand?
Det er tross alt en hundeutstilling. Det er ikke en jaktprøve, ikke en løpe konkurranse eller en agillity ring. Det er en hundeutstilling og en bit av  skjønnhet trengs i et slikt show. Man må ha en god hund, men dersom du har en god hund, for guds skyld presenter den det aller beste du kan. Er det noe rart at en stor andel av B.I.S. vinner går til Pudler, Afghanerne, Maltesere og Pekineser? Dette er fantastiske raser for øyet som ser og som ser fabelaktiv ut i ringen når de vises  topp stelt og presentert. Du kan groome en jakt hund, en fuglehund, ja faktisk alle hunder. Det vil ikke kompensere for en dårlig hund, men det vil gjøre at den ihvertfall ser storslått ut.
Vi har stor glede av å hjelpe folk til å forbedre presentasjonen av deres rase. Det er gledelig at en hund vi har gitt råd til går gjennom å vinner også. Med riktig informasjon og din egen innsats kan du gjøre omtrent alt.
Med riktig informasjon og din egen innsats kan du gjøre omtrent alt.
Hver enkelt rases pels er forskjellig, hver hund sin pels er forskjellig. Dette er retningslinjer som må justeres for å vite hva hver enkelt hund trenger.
Alle våre produkter er utviklet ved hjelp av høye mengder av naturlige ingredienser som er helt RESULTATRETTET. Vårt utvalg er omfattende fordi hvert produkt er utviklet for å skape et bestemt ønsket resultat. Vi bruker kun ingredienser som inneholder målrettede mengder som er høye nok til å oppnå disse åpenbare resultater.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *