Skru opp volumet: En generell stelleguide!

Hvis din hund er som de fleste andre hunder, synes de å vite akkurat når en virkelig viktig utstilling nærmer seg og bestemmer seg for å slippe pelsen og du kan dra den løs med hendene!

Så da står du der overfor din tidligere glamorøse pelshund, som «nettopp» har vært i full pels,  men som nå begynner å ligne en «naken hund» Du begynner å stresse, og  jo mer du tar og ser på pelsen,faller bare mer av! Svært mange hunderaser røyter og slipper pels og det virker til å  ta en evighet å få hunden tilbake i full show pels tross ett hvert produkt du har prøvd som skal få pelsen til å vokse.

Hva kan du gjøre?

Du trenger ikke å vente på at naturen skal gå sin gang. Det finnes måter og metoder man kan bruke for å få  «ut av pels looken ‘ til å se ganske akseptabel ut.

For det første, bli kvitt av den gamle pelsen så raskt som mulig. Børst bort ALL den løse pelsen,  vask hunden eller blås bort den løse pelsen bort med en booster. Samme hvilken metode du bruker, bare få bort den døde pelsen!  Den beste og enkleste måten er mens du fortsatt har shampoen i pelsen, bruker du en god hundenbørste og kammer det ut. Den ekstra kraften man får med å kamme i våt pels vil  hjelpe med å løsne pelsen og bidra til å få det ut raskere. Det samme kan gjøres med balsam.

For å avhjelpe det «avrøytede» utseende på hunden din og gjøre det aller beste ut av situasjonen,  er å bade hunden med en` del shampo til kun 3 deler vann. Dette gjøres med en løsning av Plush Puppy Body Building Shampoo som er tilsatt naturlige ingredienser, inkludert hvetekim som  er utformet for å maksimere diameteren av hvert strå i pelsen som da maksimerer hvert enkelt hårstrå. Masser shampoen inn og la ingrediensene jobbe i et minutt eller to før du skyller ut. Målet er å booste pelsen opp og gjøre den fyldig uten å gjøre den stiv og unaturlig.

 Neste trinn er å IKKE bruke balsam. Balsam vil flate og legge ned pelsen. Hvis du må ha litt fuktighetsgivende produkt i pelsen, bruk noe som er flokeløser og som fukter men som ikke myker eller flater, som feks. Plush Puppy Reviva Coat. Du påfører dette i pelsen etter shamponering  og påføres enten for hånd eller blandes ut i litt vann og påfør event. Spray dette i de områdene  du trenger balsamfuksjonen og skyll det ut igjen.

Nå kommer den sanne magi av hele greia for å maksimere så godt vi kan. Vi ønsker å tørke pelsen på en slik måte at  3 hårstrå ser ut som 3000. Plush Puppy Volumising Cream og Plush Puppy Volumising Spray. Dette er det som gjør forskjellen! Avhengig av hunden man har, har man to alternativer; Krem eller spray. Vi foreslår at for hunder som har veldig «avrøytede» områder å bruke Plush Puppy Volumising Cream. Her bruker du en til to toppet spiseskjeer med krem til 500ml varmt vann (dette Forholdet kan økes tilsvarende for større hunder). Nøkkelen er å bland godt, deretter fordeler du det over hele hunden. Du kan også bruke svamp til å fordele det inn i pelsen. IKKE SKYLL!!! Pelsen vil nå ha et lignende utseende til om du skulle ha glemt å skylle ut  balsam av pelsen, men ikke få panikk, det er bare slik når pelsen er våt.

Deretter bruker jeg en sterk blåser/føner (det finnes ulike blåsere/fønere på markedet). Vi ønsker at du bruker en god blåser som klarer å løfte pelsen opp fra roten og til tuppene. Blås pelsen fra bakenden og  fremover til hodet, mot veksten av pelsen. Du vil nå oppnå så mye volum som mulig som når pelsen er tørr og hunden har en god bevegelse. Pelsen vil falle på  plass, men utrolig nok  med mye mer høyde og volum. På grunn av de magiske ingredienser som er brukt, kan dette gjøre at det tar litt lenger tid å tørke pelsen, men den ekstra tiden er  så verdt resultatet!!!!!!

Plush Puppy Volumising Spray er annen måte å få opp volumet på et bestemt området, eller du kan selvfølgelig bare spraye hele hunden med denne. En god spray dersom du ønsker mer volum feks. bare i brystet. Du sprayer og deretter børster mot pelsveksten.  Deretter tørker som beskrevet ovenfor. Denne sprayen er også perfekt å ha med seg på utstillinger til å finpusse på alt arbeidet du tidligere har gjort ved hjelp av enten krem eller spray. Spray lett og børst opp igjen. Vær oppmerksom på at dette er en spray som kan brukes på en hvilken som helst rase og pelstype!

Avhengig av pels og rase har vi  Plush Puppy Quick Fix Conditioner; som inneholder melkefett som ikke bare vil hjelpe deg med å kunne børste pelsen slik at den former seg,  men den gir en ekstra liten holdfaktor også. Utmerket for double coat  raser med ekstra pels lengde feks. Keeshonds, Pekineser etc. Hvis du har en noe finere strukturert pels type å jobbe med, så tar du bare å blander ut Plush Puppy Quick Fix Conditioner ned til like deler vann og produkt og spray på når du børster opp. Ikke gjør pelsen «for» våt. Best å bruke Plush Puppy Ultimate Pin Brush her.

 Gå deretter gjennom pelsen med en bred tannet kam.  Plush Puppy 10inch Comb er ideell å bruke her. Arbeid deg gjennom hvert pelsstrå siden hvert eneste hår teller og gre det fra huden og ut til pels spissen.

Se på silhuetten av hunden din. Den har kanskje ikke så mye pels som den skal ha, men en klok balansering av hundens kroppsvekt er da svært viktig opp mot utstillingen – (bare putt i den et snev ekstra mat) – så han vil mest sannsynlig få en ganske fin figur. Dommeren vil se at  hunden din ikke har så mye pels som han kanskje ønsket at den skulle hatt, men hvis formen og silhuetten er der, da har du en større sjanse  til  å nå opp enn om du ikke hadde gjort noe.

 Den siste av Plush Puppy sin  «bag of tricks» er Plush Puppy Puffy Dog. Denne mousseen har en utmerket holdfaktor for å gjøre slik at  pelsen vises mye fyldigere og tykkere. Påfør en golfball størrelse  til det området du ønsker mer fylde og hold til,. Massèr det inn og føn det tørt. Gjenta helt til de ønskede områdene har fått den volumen og det holdet du ønsker. En flott produkt for hasene, terrier ben eller hode, kinn eller bare spesifikke områder når du trenger mer volum. Super til feks. hunder som skal løftes litt i brystkasse/hale/ bein.

Vi håper virkelig disse tipsene vil gjøre til at du kommer til å vinne noen flere priser enn du kanskje tidligere har gjort. Plush Puppy er stolte av å tilby løsninger/oppskrifter på hvordan forbedre pelsen til din hund før utstilling. Vårt utvalg er omfattende, med hjelp av den nyeste  teknologi kan vi gi svar på ethvert problem.

 Tross alt, hva ville våre helger vært uten å ha en hundeutstilling å dra på?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *